Om Båthuset Scene

Båthuset Scene – på lokale munne gjerne bare «Båthuset» – har siden åpningen i 2006 gradvis blitt en av Fredrikstads mest betydningsfulle kulturinstitusjoner. Med sin rustikke sjarme, store kapasitet og ypperlige beliggenhet har huset tiltrukket seg titusenvis av lokale og tilreisende som kommer for å oppleve konserter, show, eventer, festivaler, lukkede selskaper eller andre kulturopplevelser. Har du ikke opplevd det rustikke tidligere industrilokalet ved Vesterelva – da er det på høy tid!

Historie

Før forvandlingen til scene og utleielokale, het Båthuset Scene bare «FM-skuret» – fordi det ble brukt i produksjonen av de berømte snekkemotorene fra Fredrikstad Motorfabrikk. Våren 2006 ble FM-skuret ved iherdig dugnadsarbeid gjort om til byens mest ramsalte revyscene – og omdøpt til ”Båthusteatret”. Etter en omfattende byggeperiode som omfattet nytt tak, nye vegger og nytt asfaltgulv ble lokalet innviet med premieren på “Båthusrevyen 2006”.

Siden den tid har lokalet utviklet seg gradvis – og i tur og orden. Fasiliteter har blitt oppgradert, arrangementene har blitt hyppige, barutvalget har ekspandert og samarbeidspartnere har kommet til. I dag heter lokalet Båthuset Scene, og er et helårs kultur- og utleielokale med profesjonell og sunn drift og arrangementer stort sett hver helg hele året. Og vi fortsetter stadig å utvikle oss!

Arrangementer og aktivitet på Båthuset

Båthuset Scene benyttes flittig til et stort mangfold av oppsetninger, konserter og andre lukkede eller åpne arrangementer. Aller mest kjent er det kanskje for revyen som la grunnlaget for kulturdrift på huset, og som fortsatt lever i beste velgående.. Vi snakker selvsagt om Båthusrevyen med revyensemblet Fredrikstadguttane.

Båthuset Scene er også kjent for å huse et mangeårig juleshow med Odd René Andersen, som mellom 2012 og 2021 har solgt titusenvis av billetter. Dette er et av hans favorittsteder å være, men alt godt har en ende…

Men det blir intet dårligere i år, 2023. Da blir det ShowKonsert i førjulstiden med ingen ringere enn Stian Joneid, Jonas Groth, Eirikur Hauksson og bandet Masters of The Past.. Disse har spilt sammen i mange mange år og har en dynamikk som få og er munnrappe og artige og får med seg publikum opp av stolene til å virkelig bli med.

Please, Please Me heter showet og har en herlig undertekst som er “From Us to You”..

Gleder oss masse til dette i år…🌼 og håper å se deg og dine..

 

Blant våre faste arrangementer finner du også suksessen Fredrikstad Ølfestival, som samler Mikrobryggerier og Ølentusiaster under ett tak, våre folkekjære bluesarrangementer BryggaBlues og Båthuset Blues Cruise Evening, romjulsfester med Åges Danseband og må ikke glemme 80-tallsfesten JoyParty. Andre kjenner Båthuset best som åsted for en forfriskning og underholdning før FFKs hjemmekamper. Fredrikstad Vinfestival blir satt opp i år og er også et arrangement som skal gå årlig heretter..

Ellers fylles huset med stort og smått året rundt. Her kan du finne et bildearkiv fra våre arrangementer.

Lokalet

Båthuset Scene har en kapasitet på ca 350 personer i oppsett med småbord og stoler, og ca 900 mennesker ved konserter, men kan også gjøres intimt til mindre grupper. Den store fleksibiliteten gjør at lokalet passer for alt fra konserter og festivaler, messer, kurs, konferanser, jubileer, livssynsnøytrale sermonier, møter, fest og bursdagsfeiringer.

Våren 2018 fikk Båthuset en oppgradering med store vinduer ut mot Vesterelva, ny bar, samt en ny scene der den forrige baren var plassert.

Båthuset Scene ble av Fredrikstad Bryggeriets Venner kåret til årets skjenkested 2018 og 2020

Framtidige planer

Vi jobber stadig med å utvikle driften på Båthuset Scene, og nye prosjekter står i kø. For tiden jobber vi eksempelvis med er å utvikle Båthuset til et attraktivt lokale for kurs- og konferansegrupper. Vi har kjøpt inn konferansebord og stoler, takhengt stort lerret, ny prosjektor og utstyr til å ta imot små og store grupper til en innholdsrik dag..

Som snekkemotorene som en gang fylte det gamle “FM-skuret”, så tøffer Båthuset fremover uten å forhaste seg. Det er slik vi liker det. Og slik skal vi fortsette å skape et trygt, inkluderende og ujålete kultur- og utelivstilbud i Fredrikstad  – der man alltid vil føle seg velkommen.

Velkommen skal du være!